Lastiklerin Bakımı ve Kontrolü

Lastiklerin bakımının uygun şekilde yapılması güvenli bir sürüş için biletinizdir. Lastiklerinize iyi bakarsanız, ömürleri çok daha uzun olacaktır.

Sevdiklerinizin arabada geçirdikleri zaman düşünülürse, lastiklerinizin her zaman iyi durumda olması gerekir. Ve lastiklerin bakımının uygun şekilde yapılması güvenli bir sürüş için biletinizdir. Uzmanlar, üç kolay adımla lastik bakımını basit ve etkin biçimde yapabileceğinizi söylüyor.

  • 1. Adım - Tekerleklerinizin balans ayarını yaptırın
    Tekerleklerinizi dengelemek, doğru şekilde dönmeleri için çok önemlidir. Lastik servisinizin, jantlara küçük ağırlıklar ekleyerek tekerleklerinizin balans ayarlarını yapmasını sağlayın. Bu ağırlıklar, tekerlek veya jantların yapımı sırasında oluşmuş olabilecek her türlü bozulmayı eşitleyecektir. Direksiyonda bir titreşim hissederseniz, tekerleklerinizin balansını yeniden yaptırmanız gerekebilir. En azından bunun gerekli olup olmadığını anlamak için aracınızı lastik servisine götürün.
  • 2. Adım - Tekerleklerinizin doğru hizalanmasını sağlayın
    Hizalama, tekerleklerinizin yol yüzeyiyle eşit şekilde temas etmesini sağlayacaktır. Bu işlem, araç lastiklerinizin ömrü için çok önemlidir ve gerçekleştirilmesi nispeten ucuzdur. Lastik tırtılları eşit olmayan bir biçimde aşındığında ve ne kadar düz giderseniz gidin araç bir tarafa çekmeye başladığında, kontrole girme zamanı gelmiş olabilir. Eşit olmayan lastik aşınmalarını kontrol edin ve bir aşınmaya rastlarsanız tekerleklerin hizalanmasını kontrol ettirin.
  • 3. Adım - Lastikleri dönüşümlü kullanın
    Birçok lastik üreticisi, her 7500 km’de bir lastiklerinizin yerlerini değiştirmenizi söyleyecektir. Daha az titiz olanlar için, Uzman bu işlemin, özellikle önden çekişli araçlar için en azından 15,000 km’de bir yapılmasını önermektedir. Ayrıca, farklı lastik dönüşüm tiplerinin mümkün olduğunu da unutmayın. Aracınızın kullanım kılavuzu, araç için tercih edilen yöntemi tavsiye edecektir, siz de bu tavsiyeyi teknisyeninizle paylaşabilirsiniz.

Yukarıdakilere ek olarak, aracınızın sürüşünü, direksiyon ve frenlerini iyileştirmenin en basit yolu, lastiklerinizin doğru basınçla şişirilmesini sağlamaktır. Aracınızı fazla yüklediğinizde, üreticinin tavsiye ettiği şekilde lastik basınçlarını mutlaka arttırın.

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler


  • Biyometrik Fotoğraf (2 Adet)
  • Öğrenim Belgesi Fotokopisi (1 Adet)
  • Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi (1 Adet)
  • Savcılık Belgesi (e-devletten indirilebilmektedir)
  • Aile Hekimliğinden Sağlık Belgesi

ÖNEMLİ NOT: Evraklarınızı, her ayın 10'undan önce tamamlamış olmanız gerekmektedir

Özel Direksiyon Eğitimi


Ehliyeti olup da trafiğe aktif olarak çıkamayan sürücüler!


Balgat Sürücü Kursu'na gelin, uzman eğitici kadromuzdan, özel direksiyon eğitimi alın.

 

Düzenleme : MaxiAVM